Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

Prosím o aktuální informace při přestupu v Torontu. Přiletíme v poledne z Frankfurtu, druhý den ráno odlétáme dál do Dominikánské republiky. Pokud budeme mít platný PCR test, pustí nás z tranzitní zóny, když máme objednaný hotel blízko letiště? Tranzit bude kratší než 24 hod. Očkovaní samozřejmě jsme.

Předem děkuji za odpovědi.

0 Citovat

Bratislava-Malta-Bratislava: V Bratislavě noční přespání (nonstop otevřené), dvě hodiny před odletem kontrola příjezdového formuláře a očkování ještě před bezpečností kontrolou. Na Maltě po příletu kontrola teploty, důkladná kontrola očkování a formuláře (načítali QR kódy a kontrolovali data). Na Maltě roušky ve vnitřních prostorách, venku ji měla tak půlka lidí. My ji nosili venku tam, kde bylo hodně lidí. Při vstupů do obchodů (oblečení i supermarkety) kontrola teploty zaměstnancem. Při vstupu do restaurace načítají QR. Snídani v hotelu nám servíroval personál. Letadlo plné vždy tak z 3/5. Ode dneška se mění podmínky, takže se vše mohlo změnit. Turistů bylo málo, na spousta turistických místech jsme byli sami. Teplota příjemná - na mikinu a jarní bundu, když nefoukalo bylo to počasí i na tričko. Zpět žádná kontrola, ani na Maltě ani v Bratislavě.

1 Citovat

zrovna dneska jedu na malej ostrov......denne tam jezdi minimalne jedna lod....10:30 a 16:30

0 Citovat

👍👍

Edit: Nemůžeš  spát kvůli posunu nebo horku 😉

0 Citovat

ahoj, premylsim o jarni dominikanske republice. Odlet z VIE > Pariz > Punta Cana. DM by mela byt pouze s ockovanim, coz mam. Dle info co jsem hledal, tak AirFrance nevyzaduje PCR test pri boardingu (jako treba luftwafle) na cestu tam ani zpet. Takze by to cele mohlo jit bez PCR. Nema nekdo zkusenost?  

0 Citovat

Leden PRAHA- KAPVERDY, SAL:

Na Kapverdy mohou všichni bez rozdílu! Pokud nejste očkovaní (nebo papírově prodělaní), pak stačí jen antigen za 200 Kč před odletem, samozřejmě negativní a max 48 hodin starý. Mimochodem ten si musí dělat i očkovaní. Můžete i PCR test, pokud máte peněz nazbyt. Test si nemusí dělat pouze ti, co mají prodělání nemoci do 180 dnů.


Tento test ukážete při odletu z Prahy před vydáním letenek, dále po příletu na Sal, kde jej okem zkontrolují (stejně tak i ostatní doklady “bezinfekčnosti”, tedy očko a prodělávku). 


Dále chtějí vidět vaše potvrzení vyplněného příletového formuláře do země - to si děláte před cestou sami (nikoli CK) a po odeslání údajů vám dojde na mail jejich certifikát. Adresa pro vyplnění je zde: https://igrp.gov.cv/IGRP/app/web...isPublic=1.

I když MZV tvrdí, že test musíte na ostrovech předkládat všude (ubytko, bary, restaurace) - je to naprostý nesmysl. Za celou dobu toto naprosto nikde nikdo neřešil.

Na ostrově se dost nosí roušky, někteří nadšenci z řad místních i venku. Každopádně pokud toto nadšení nesdílíte, místním je to úplně jedno. No stress, tady každej jak sám uzná za vhodné. V hotelu musíte roušku jen v restauraci, a to na těch symbolických pár vteřin, než si sednete k jídlu. (Jen fajn to dodržovat a respektovat, nedělají to proto, že by je to těšilo nebo se báli Covidu a věřili, že je to ochrání. Dělají to proto, že musí a že pokud by to nedělali, jejich hotelu by mohl být odebrán status bezpečného hotelu, což by vedlo k tomu, že nebudou mít práci. A práce je zde stejně jako voda ceněna zlatem.)

Před odletem domů je nutný antigen, který si uděláte v hotelu za 25 €, nebo v hlavním městě Espargos za 10 €… Ten ukážete před nástupem na palubu, kde jej opět okem zkontrolují a následně je předkládáte v Praze celníkům spolu s vyplněným příjezdovým formulářem. Svou popříjezdovou karanténu coby neočkovaní ukončíte 5 den negativním PCR testem. 

Kompletní info zde: https://www.cestujizakacku.cz/po...ostrov-sal

0 Citovat

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s potvrzením prodělání covidu v USA? Píší, že chtějí na hlavičkovém papíře potvrzení o prodělání, včetně razítka, podpisu, atd. Test mi svítí klasicky v Tečce. Nemáte někdo zkušenost, jestli stačí tečka nebo opravdu zkoumají cár papíru?

Díky, Zuzana

0 Citovat

Proč si dělat problémy? To potvrzení ti vystaví zdarma odběrové místo, kde byl test PCR proveden. Je navíc vícejazyčné (klasicky čeština/angličtina/ruština).

1 Citovat

Zdravím, omlouvám se za opakující se dotaz, pokud už to tu bylo, nemám čas všechno procházet, hledám na netu a nenacházím, jak je to prosím s návratem z Britských Panenských ostrovů ohledně covidu, testů … s mezipřistáním ve Švýcarsku (očkovaní dospělí, děti do 12 let) Vygooglila jsem, že ve Švýcarsku by se měl vyplnit jen příjezdový formulář, testy nejsou potřeba. Jsou potřeba nějaké testy před odjezdem a po příjezdu do ČR? Děkuji za reakce

0 Citovat

Rychla otocka do Barcelony z Viedne s Wizzair - cestou z Viedne ziadna kontrola na gate, iba v BCN pri odchode kontrola tych QR kodov na PLF, ale celkom expresne.

Cestou naspat v BCN nikto nekontroloval nic, vo Viednie klasika, ako videli slovensky OP tak omavali.

0 Citovat

...testy už nikde po EU netřeba?

tonic napsal(a):

Rychla otocka do Barcelony z Viedne s Wizzair - cestou z Viedne ziadna kontrola na gate, iba v BCN pri odchode kontrola tych QR kodov na PLF, ale celkom expresne.

Cestou naspat v BCN nikto nekontroloval nic, vo Viednie klasika, ako videli slovensky OP tak omavali.

 

 

0 Citovat

Testy stále třeba například na Kypru do 1.3.2022.

0 Citovat

Pokud máte tři dávky vakcíny, tak jste skoro všude po Evropě už v pohodě.

0 Citovat

Vcera z Berlina do Panamy kontrola ockovacich certifikatu na check-in. Kontroluji pocet davek. V Paname cteckou kontrola QR jejich priletoveho formulare. Ber-Ams obsazenost cca polovina, Ams-Pty bylo plno.

0 Citovat

Budapest - Kazan:

Smerom tam kontrolovali iba PCR.

Naspat do BP stacil EU Covid pass.

Na mieste v Tatarstane kontrola ruskych QR kodov alebo PCR testov.

0 Citovat

Praha-Zanzibar a zpět. Cestou tam ne checkinu kontrola testu. Po příletu tři fronty. V jedné se odevzdával Visa application form, v další se vízum platilo. Zvlášť fronty pro platbu hotovostí a kartou. A tam se odevzdával arrival form. Pak se šlo na pasovou kontrolu. Zábava tak na hodinu a bez klimatizace.

Na místě žádná opatření.

Při cestě zpátky na checkinu jen kontrola pasu. Po příletu do Prahy taky jen kontrola pasu. Žádné očkování nebo formulář nikoho nezajímal.

1 Citovat

Tak to já když jsem se vracel v sobotu, tak u vchodu na letiště (Zanzibar) byla kontrola očkování. Kdo neměl, tak šup na test. To už tak nebylo?

0 Citovat

Něco tam bylo, ale nikdo mě nezastavil a nic nechtěl vidět.

0 Citovat

(ČR)-Vídeň-Tenerife-Vídeň-(ČR) (Lauda)

Cesta tam - pípnutí QR kódu na Tenerife, jinak nic, let vyprodán.

Cesta zpět - ve Vídni ukázat ČR občanku, jinak nic, boarding 95%.

Tenerife pohoda, na jihu stabilně 25c, opalovačka i koupačka proběhla, pinta piva za 1.5 EUR. Ubytka na poslední chvíli dost vyprodaná, všechno jede.

 

 

 

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Praha-Zanzibar a zpět. Cestou tam ne checkinu kontrola testu. Po příletu tři fronty. V jedné se odevzdával Visa application form, v další se vízum platilo. Zvlášť fronty pro platbu hotovostí a kartou. A tam se odevzdával arrival form. Pak se šlo na pasovou kontrolu. Zábava tak na hodinu a bez klimatizace.

Tip pro cestující s Ethiopianem: zkusit plusgrade a při troše štěstí se dá segment ADD-ZNZ upgrejdovat do C za nějakých $150. Kromě přístupu do salónku v ADD a letu v C kabině je dalším benefitem přednostní imigrační řízení v klimatizované místosti na ZNZ.

0 Citovat

9.-11.2. PRG - AMS easyJet. V Praze před nástupem kontrola Tečky, holandský formulář pro vstup nezájem. Po výstupu v AMS nikde žádná kontrola. Všude samozřejmě respirátory. Ubytování dva hotely, navštíveno několik barů, všude kontrola Tečky.  Někde i kontrola data narození. Ve 22hod zavíračka, bez milosti, bez reptání. Nešlo si sednout ani v lobby hotelu. Během letů samozřejmě respirátor, posádka občas někoho napomenula. U východu z letistě v Praze kontrola příjezdového formuláře - stačilo ukázat QR kód.

0 Citovat

Hlásím návrat z Marseille. Cestou tam kontrola tečky na Ruzyni, v Marseille jen občanky. Cestou zpět kontrola v Marseille Tečky, na Ruzyni nic., příjezdových formulář nikdo nechtěl vidět.V Marseille kontrola Tečky v barech, dokonce i pokud jsme si chtěli sednout uvnitř na kebab. V hotelu taky kontrola. Jinak vše na pohodu, sluníčko svítí, u Saladina se stále prodává koření, žrádlo všude skvělé.

0 Citovat

[citace="suomi.finland"]

Cali i Vincek - dekuju za rady, i kdyz mam pocit, ze kazdy uvadite opak.

Já za sebe: na MZV i MZV UA psali jen Ag, prodělají neuznavaji. Tak možná že uznají, ale já nejsem ten typ, co to chce riskovat, tak jsem si udělal Ag. 

Pak tady někdo psal že záleží, kdy nainstaloval Vdoma. Já měl tolik času na pasovce po příletu, že jsem ji odinstaloval a znova nainstaloval. No ne nadarmo má aplikace na GPlay hodnocení 1,4, určitě jsem nebyl jediný 🙂

Výhoda prodelani Covidu je ta, že na cestu zpět není potřeba PCR a nejde se do karantény. 

0 Citovat

Pokud tou karanténou myslíš karanténu po návratu do ČR, můžeš uvést zdroj? Myslel jsem, že karanténa po návratu je zrušená, ale je fakt, že orientovat se v tom nařízení není snadný

0 Citovat

PRG LISBON FUNCHAL/MADEIRA s TAP air

v praze kontrolovali test i PLF, v lisabonu Madeira safe formular. ten i po pristani na madeire. pro ty, kdo nemeli test, je k dispozici zdarma po priletu. v 1 ze 2 hotelu chteli videt covid pas/ockovani.        4/5 mistnich nosi rousky i venku. jinak prijemny ostrov s bujnou vegetaci, jarni pocasi, vetsina lidi mluvi anglicky.

na ceste zpet do LIS chteli videt PLF.

zbytecne jsem se stresovala, ze server s ceskym priletovym formularem zrovna nefungoval (po cca 30 min. byl funkcni.) - v LIS stacil BP a ID, v praze nechtel nikdo nic.

 

0